13-01-14

Соларна керамична клетка

Полезният модел “Соларна керамична клетка” е иновационно конструктивно решение, състоящо се от следните елементи: керамичен слой, силициев слой, тръби с вода, електропроводници. В зависимост от предназначението му водата може да бъде и електролитен разтвор.

Керамичният блок е стандартно изделие, в което се оформят и подреждат съобразно конструктивното решение отвори за тръби с вода, които могат да бъдат с правоъгълно или кръгло сечение с кухинност от 14 % до 26 %  и тегло съответно от 9 кг до 7 кг в зависимост от кухинността.  В отворите на керамичния блок се вграждат тръби с вода и кабелни проводници.

След производство на традиционния керамичен блок се нанася допълнително покритие на външната строителна част на блока на аморфен силиций, който притежава следните свойства: акумулира и трансформира светлинната и електромагнитната енергия през деня в топлинна енергия; нощем излъчва светлина и акумулираната  се отдава.

 

ПМ “Соларната керамична клетка” има следните предимства: подобрена издръжливостта на конструкцията към резките температурни изменения; акумулиране на слънчева и електромагнитна енергия;производство на електроенергия, излъчване на топлина и светлина,по-висока устойчивост на микро вълни ипо-висока устойчивост на механични и климатични влияния.

FaLang translation system by Faboba

Новини

Кариери

  • ИНЖЕНЕР-КОНСТРУКТОР
  • НАЧАЛНИК ЦЕХ
Секция кариери