13-01-14

Соларна керамична клетка

Полезният модел “Соларна керамична клетка” е иновационно конструктивно решение, състоящо се от следните елементи: керамичен слой, силициев слой, тръби с вода, електропроводници. В зависимост от предназначението му водата може да бъде и електролитен разтвор.

Керамичният блок е стандартно изделие, в което се оформят и подреждат съобразно конструктивното решение отвори за тръби с вода, които могат да бъдат с правоъгълно или кръгло сечение с кухинност от 14 % до 26 %  и тегло съответно от 9 кг до 7 кг в зависимост от кухинността.  В отворите на керамичния блок се вграждат тръби с вода и кабелни проводници.

След производство на традиционния керамичен блок се нанася допълнително покритие на външната строителна част на блока на аморфен силиций, който притежава следните свойства: акумулира и трансформира светлинната и електромагнитната енергия през деня в топлинна енергия; нощем излъчва светлина и акумулираната  се отдава.

 

ПМ “Соларната керамична клетка” има следните предимства: подобрена издръжливостта на конструкцията към резките температурни изменения; акумулиране на слънчева и електромагнитна енергия;производство на електроенергия, излъчване на топлина и светлина,по-висока устойчивост на микро вълни ипо-висока устойчивост на механични и климатични влияния.

FaLang translation system by Faboba

Новини

 • Посещение от фирмите Центромет, Морандо и Рийтер
  15-03-18
  На 14.03.2018г. в Иновационтех се проведе среща-посещение от инж. Джиорджио Биги, представител на консорциум Морандо и Рийтер, инж. Валери Ангелов, производствен мениджър на Центромет Враца и Георги Павлов, мениджър на…
 • Нов сайт на ЦПО "Терра"
  15-03-18
  С удоволствие Ви съобщаваме, че център за професионално обучение "Терра" вече си има свой собствен сайт. Можете да го откриете на адрес: www.terra-bg.com Споделете своето мнение за новия сайт и…

Кариери

 • ИНЖЕНЕР-КОНСТРУКТОР
 • НАЧАЛНИК ЦЕХ
Секция кариери