Новини Назад

ЗЛАТЕН МЕДАЛ в категория Екология на тазгодишния международен есенен панаир в гр. Пловдив

ЗЛАТЕН МЕДАЛ в категория Екология на тазгодишния международен есенен панаир в гр. Пловдив

Най-успешният модел КЕРАМИЧЕН ПЧЕЛЕН КОШЕР с висока кухинност 66,66% доказа в проведения в Черноочене експеримент най-устойчива среда на развитие на пчелното семейство.

Керамиката е най-древният естествен материал. Творческият екип разработи в годините от 2014 до 2019 няколко модела на керамични елементи , произведени чрез екструдиране, пресоване и леене. Предстоят изследвания със специалисти от БАН на различни състави и зърнометрия, влагоотделяне, мразоустойчивост, усилия на натиск и опън, шумоизолация.

Пчеларите, използващи последните разработки, съобщават за повишаване на добива на мед с 30% поради липсата на влага в кошера. Екипът има вече и международни публикации от изследванията, за които докладва на техническа научна конференция през февруари тази година в Боровец.

Усилията на всички бяха положително оценени и новият продукт спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ в категория Екология на тазгодишния международен есенен панаир в гр. Пловдив, както и Платинен плакет на Съюза на Изобретателите в България в категория Човешки потребности!

Търсите ли подходящо решение за вашата компания?

Свържете се с нас днес за безплатна консултация или повече информация.

Свържете се с нас